Vraag en antwoord betreft woningontruiming

Wat kost het ontruimen van een ruimte of pand?

Hierop is geen eenvoudig antwoord te geven, omdat de prijs afhankelijk is van vele factoren. Bijvoorbeeld de grootte van de ruimte, hoe toegankelijk is deze ruimte, hoeveel inboedel is er, zijn er herstelwerkzaamheden, etc. Wij komen altijd bij u langs om de ruimte op te nemen en met u uw wensen te bespreken. Pas dan kunnen wij een inschatting maken van de benodigde tijd en de totale kosten. Ontruimen is maatwerk!

Via het contactformulier kunt u een afspraak met ons maken om uw wensen te bespreken.

Kan ik bij u ook terecht voor een verhuizing?

Dit is absoluut mogelijk. Wij zijn gespecialiseerd in het verhuizen ‘van groot naar klein’, bijvoorbeeld als u naar een kleinere zorgflat of een verzorgingshuis verhuist. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar onze pagina over seniorenverhuizingen.

Ook bij het ontruimen van uw koop- of huurwoning hebben wij verschillende mogelijkheden voor het vervoeren en opslaan van uw inboedel. Kijkt u hiervoor bij de betreffende pagina’s.

 

Wat doen jullie met de overgebleven spullen?

Woningontruiming Oosterveld koopt uw inboedel niet op. Bruikbare meubels, kleding en huisraad, die u niet meer wilt houden brengen wij tegen een geringe vergoeding graag naar maatschappelijke instanties, die heel blij zijn met uw oude spullen. Zijn uw spullen stuk of niet meer te hergebruiken, dan zorgen wij voor milieubewuste, gescheiden afvoer naar de plaatselijke stort.

 

Hoe snel kan een ontruiming worden gerealiseerd?

Wij komen binnen een week bij u langs om de ruimte op te nemen, uw wensen te bespreken en een offerte uit te brengen. Na uw akkoord is de ontruiming binnen maximaal 2 weken een feit. Maar voor een spoedontruiming kunt u ook bij ons terecht. Wij doen er alles aan om binnen wettelijk gestelde termijnen de ontruiming af te ronden. Wij raden u dan wel aan om zo snel mogelijk een afspraak met ons te maken.

 

Wat zijn de kosten voor een offerte?

Onze offertes zijn gratis en vrijblijvend. Wij gaan pas aan de slag nadat u akkoord bent gegaan met onze offerte. Tot die tijd bent u tot niets verplicht.

 

Wat moeten wij doen als de woning ernstig verwaarloosd of vervuild is?

Woningontruiming Oosterveld heeft een totaaloplossing voor woningontruiming. Dit betekent dat wij ook middelen en gereedschappen hebben om de woning te ontsmetten en ongediertevrij te maken. Is de woning ernstig verwaarloosd of vervuild, dan zorgen wij voor kleine reparaties een schoonmaak, zodat de woning alsnog fris en bezemschoon kan worden opgeleverd.

 

Wat moet ik zelf doen bij een ontruiming?

Wij willen u zoveel mogelijk werk uit handen nemen. Daarom komen wij altijd eerst bij u langs om de ruimte op te nemen en uw wensen te bespreken. Wij hebben voldoende professionele mankracht en de juiste apparatuur om de ontruiming snel, efficiënt en vlekkeloos te laten verlopen.

 

Maken jullie ook schoon?

Natuurlijk. Onze service omvat alle werkzaamheden die nodig zijn om de ruimte bezemschoon en stofvrij op te leveren. Zijn er grote schoonmaakwerkzaamheden of is er sprake van ernstige vervuiling, dan maken wij daar in de offerte afspraken over.

 

Verrichten jullie ook herstelwerkzaamheden?

Dit is mogelijk. Wij inspecteren samen met u of de woningbouwvereniging de woning en houden in onze offerte rekening met eventuele herstel- of schilderwerkzaamheden.

 

Zijn jullie aanwezig bij inspecties door de woningbouwvereniging?

Jazeker. Zowel bij de voor- als na-inspectie zijn wij aanwezig. Eventueel leveren wij zelfs de sleutel voor u in. Wij werken conform de voorschriften van woningbouwverenigingen en Actiz.

 

Waar kan ik mijn spullen (tijdelijk) opslaan?

Woningontruiming Oosterveld heeft verschillende mogelijkheden voor het opslaan van uw spullen. Of het nu gaat om een totale inboedel of om een archief, een boot, auto of fiets, wij hebben opslagruimte op maat. Op deze website vindt u meer informatie over onze opslagmogelijkheden.

 

Kunnen jullie (gelijmde) vloerbedekking verwijderen?

Woningontruiming Oosterveld heeft speciaal gereedschap om alle soorten vloerbedekking, inclusief lijmlaag op een snelle en efficiënte manier te verwijderen. Voor het verwijderen van vloerbedekking van trappen hebben wij een praktische, snelle handstripper. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de betreffende pagina.