Hennepplantages laten ontruimen

Een wietplantage in uw pand! En wat nu?

?Het is iets waar je niet aan wilt denken. In goed vertrouwen verhuurt u uw woning, bedrijfsruimte of zolder en plotseling ontdekt u dat er een complete hennepplantage is aangelegd. Meestal wordt een dergelijke plantage ontdekt door de politie en geeft de gemeente opdracht tot ontruiming. En u zit met de brokken. En enorme rommel, financile en juridische gevolgen. Vreselijk!

Helaas gebeurt dit vaker dan u denkt. En ook bij u kan het dus gebeuren! En als de politie weg is, blijft u achter met een niet te overziene rommel! In die gevallen bent u bij ons aan het juiste adres! Wij zijn gespecialiseerd in dergelijke, moeilijke ontruimingen en wij kunnen er dus voor zorgen dat uw pand snel leeg en schoon, en dus beschikbaar is.

Bel ons op nummer 0599-852348 of mail ons en wij komen u snel te hulp!

 

Het ontruimen van een hennepplantage

Het ontruimen van een hennepplantage is meestal een grote klus. Bovendien kan het door amateuristisch aangelegde elektra ook nog een gevaarlijke klus zijn.

Woningontruiming Oosterveld is uw specialist bij bijzondere ontruimingen, zoals de ontruiming van een wietplantage in uw onderverhuurde ruimte. Het kan gaan om een woning, een bedrijfspand, een fabriekshal of een zolder. Vaak is uw huurder zonder een nieuw adres achter te laten verdwenen of is hij gearresteerd. En u blijft achter met een zwaar vervuild en beschadigd pand. Omdat elektra meestal niet op een professionele manier is aangesloten en er chemische stoffen in het pand zijn achtergebleven ontstaat een gevaarlijke situatie. Ook is het mogelijk dat in het pand levensgevaarlijke constructies zijn aangebracht om indringers buiten te houden.

Door onze jarenlange ervaring met het ontruimen van dergelijke hennepplantages kunnen wij op een veilige en zorgvuldige manier uw pand ontruimen, zodat deze weer volledig beschikbaar is. Uiteraard gaan wij hierbij uiterst discreet te werk.

Nadat de politie een inval in uw pand heeft gedaan en de planten heeft verwijderd, kunnen wij starten met onze werkzaamheden. Hoe gaan wij te werk?

 • Wij koppelen alle apparatuur en installaties af, ontmantelen deze en brengen ze terug in de oorspronkelijke staat. Onze medewerkers beschikken over een gedegen kennis van technische en elektrotechnische installaties.
 • Wij zorgen voor het veilig en milieuvriendelijk afvoeren van de chemicalin, de aarde en ander (schadelijk) afval.
 • Wij demonteren en ontmantelen de lampen, afzuiging, koolstoffilters en alle overige aanwezige apparatuur.
 • Wij herstellen eventuele waterschade, ontstaan door de beregeningsinstallatie.
 • Wij demonteren en verwijderen de elektrische installaties op een veilige manier.
 • Wij voeren alle benodigde herstelwerkzaamheden aan de betreffende ruimtes uit.
 • Eventueel zorgen we dat alle gaten gedicht worden en voorzien we de ruimte(s) van een nieuwe lik verf, zodat de woning volledig verhuur- of verkoopklaar is.

Informatie

Elke ontruiming is uniek. Om u een offerte op maat te kunnen geven, zullen wij dan ook een gedetailleerde opname van uw pand doen.

Mocht u geconfronteerd worden met een illegale hennepkwekerij in uw verhuurde pand of zolder, neemt u dan contact met ons op. Wij komen geheel vrijblijvend bij u langs voor een beoordeling van de locatie, waarna u een gedetailleerde offerte van ons ontvangt. Hierin vindt u onder andere het aantal benodigde afvalcontainers, de ontruimingskosten, de herstelkosten en de materiaalkosten voor de herstelwerkzaamheden. Als u akkoord gaat met deze offerte zullen wij zo snel mogelijk met onze werkzaamheden starten.

U kunt contact met ons opnemen via ons telefoonnummer, 0599-852348. Ook kunt u ons contactformulier invullen. Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met u op.

Hoe zit het wettelijk?

Behalve de schade aan uw pand of woning, loopt u als verhuurder ook nog eens het risico op strafrechtelijke vervolging. Bovendien kan de gemeente u aansprakelijk stellen voor de kosten van bestuursdwang, de opdracht van de gemeente om de hennepkwekerij op te ruimen. Als verhuurder heeft u namelijk een zogenaamde zorgplicht voor uw eigendom. Dit betekent dat er van u wordt verwacht dat u weet wat zich afspeelt in uw verhuurde eigendom. Hierbij wordt in de rechtspraak de bewijslast omgedraaid. Oftewel, u als verhuurder moet kunnen aantonen dat u niet kon weten dat het verhuurde object als hennepkwekerij werd gebruikt. Kunt u dit niet aantonen, dan bent u per definitie in het nadeel en kunt u dus aansprakelijk worden gesteld voor alle schade en de wettelijke gevolgen.

Zorg er, wanneer u overweegt uw woning, bedrijfspand, bedrijfshal of zolder te verhuren, daarom altijd voor dat u:

 • Het verhuurde object (meerdere malen) per jaar controleert.
 • Een schriftelijke huurovereenkomst heeft, alsmede een kopie van het geldige identiteitsbewijs van de huurder, een salarisstrook en / of een uittreksel uit het GBA;
 • De huurbetaling per bank ontvangen en niet contant.
 • Een deugdelijke administratie bijhoudt van de ontvangen huurbedragen.

Woningontruiming Oosterveld is uw specialist in het professioneel, discreet en snel leeghalen woningen, zodat deze snel beschikbaar zijn voor verhuur of verkoop. Wij maken ons er sterk voor de bruikbare meubels en andere huisraad zoveel mogelijk een tweede leven te geven. Hiervoor hebben wij nauwe contacten met diverse kerkelijke en maatschappelijke instellingen.