Behang verwijderen of laten verwijderen?

Woningontruiming Oosterveld kan voor u meer betekenen dan alleen de inboedel uit een woning ontruimen. Zo kunnen wij u bijvoorbeeld aanbieden om naast de standaard bezemschone oplevering, het behang te verwijderen mocht dit nodig zijn.

Het verwijderen van behang is een lastige en tijdrovende klus. Vooral waneer er meerdere lagen behang over elkaar heen zijn geplakt of wanneer er spraken is van "bouwbehang" of glasvezelbehang. Het verwijderen van het oude behang gaat het beste met een professioneel afstoom apparaat. In combinatie met een speciaal behanglijm oplosmiddel en een plamuurmes krijgen wij alle behang soorten probleemloos van elke muur voor een bijzondere lage prijs.

Vinylbehang verwijderen

Een uitzondering zijn behangsoorten met een vloeistofdicht oppervlak zoals bijvoorbeeld vinyl behang. Om dat de toplaag van dit behang geen stoom doorlaat kan de lijm ook niet opgelost worden. Deze behangsoort zullen we dan ook eerst moeten voorbehandelen met een behang perforator. Hiermee maken we gaten in het behang waardoor de stoom de lijmlaag kan losweken.
Glasvezelbehang verwijderen
Glasvezelbehang wordt vastgeplakt met lijm op waterbasis. we kunnen het dus wel verwijderen. De klus kost meer tijd dan wanneer we met doorsnee behang te maken hebben. Dit behang kunnen we verwijderen door het grondig te stomen, maar zelfs dan wordt het vanwege de sterke glasvezel een buitengewoon lastige klus. Tot overmaat van ramp is glasvezelbehang in veel gevallen ook nog eens overgeschilderd met latexverf. Omdat latex waterdicht is, maakt dit het stomen of afweken moeilijk tot bijna onmogelijk. in een dergelijk geval is eerst schuren van het al het glasvezelbehang de enige optie.

Wat kost het?

Het is eigenlijk onmogelijk om hier een vaste prijs te noemen voor het verwijderen van behang. Mede omdat iedere situatie wat betreft aantal vierkante meters en behangsoort anders is. Wat voor ons van belang is om te weten, zijn dus vooral het aantal vierkante meters en de behangsoort. Het ene soort behang laat zich nu eenmaal makkelijker verwijderen dan het ander soort behang. Ook maakt het een verschil in prijs wanneer er bijvoorbeeld een aantal lagen behang over elkaar heen zijn geplakt en/of het behang gesaust is of niet.

Wilt u weten wat het behang verwijderen in uw specifieke geval gaat kosten? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan voor behang verwijderen en maak kennis met onze aantrekkelijke tarieven.

Wij werken door het hele land!